Wat is jouw love language? Ontdek het hier

Ieder persoon heeft een andere persoonlijkheid en dus ook een andere liefdestaal. Een liefdestaal is hoe jij je liefde uit en wat jij nodig hebt om je geliefd te voelen. Als je van jezelf en je geliefden weet wat hun persoonlijke liefdestaal is, kan je erachter komen hoe je nóg meer liefde kan uiten, conflicten kan voorkomen en diepere connecties kan maken.

Wanneer mensen van elkaar houden kan het soms raar zijn dat ze vaak ruzie hebben. De grootste oorzaak daarvan is slechte communicatie. Iedereen ervaart liefde op een andere manier. Soms kun je het gevoel krijgen van de ander dat hij/zij er niet om geeft, terwijl dat niet het geval is.

Er zijn in totaal 5 liefdes talen. Als je deze kent kan je iemand effectiever liefhebben.

Lieve en positieve woorden
Als lieve en positieve woorden je liefdestaal vormen, vind je het fijn als je veel bevestiging en veel complimentjes krijgt. Je vindt het belangrijk dat jouw naasten waardering en liefde uiten, door dingen te zeggen. En dat is ook hoe de manier waarop ook jij jouw liefde en waardering uit. 

Cadeautjes krijgen
Voor sommige mensen is het krijgen of geven van een cadeautje een uiting van liefde. Het feit dat je naasten aan je denken en wat voor jou meenemen is voor jou dan ook een bevestiging dat ze om je geven en van je houden.

Een aanraking zegt genoeg
Het krijgen van cadeautjes is voor sommige mensen juist helemaal niet belangrijk. Zij vinden een aanraking veel belangrijker. Al een simpele knuffel of kus kan hen de bevestiging geven dat er van ze gehouden wordt. Andersom zullen zij ook op deze manier hun liefde uiten. 

Geen woorden maar daden
Voor sommige mensen zijn acties belangrijker dan woorden. Het helpen met een klusje kan al een teken van liefde zijn. 

Tijd en aandacht
Deze liefdestaal gaat volledig over het geven van de volle aandacht en tijd aan een persoon. Samen dingen doen is voor deze persoon heel belangrijk. En hij/zij zal dat zelf ook uiten door veel te willen doen samen.

Wil jij weten wat jouw liefdestaal is? Doe dan de quiz op: https://www.5lovelanguages.com/learn

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag