Zo krijg je een positieve mindset

Positief denken is ontzettend belangrijk en de voordelen ervan worden vaak onderschat. Een positieve mindset zorgt ervoor dat jij met een positieve blik naar het leven kijkt en ook beter met tegenslagen om kunt gaan. Vaak maak je de tegenslagen alleen maar erger door de negatieve gedachtes die je erbij hebt. Door positief te denken kom je sneller met oplossingen en vaak kom je er zelfs achter dat sommige dingen reuze meevallen. Daarnaast is het zo dat mensen met een positieve mindset minder snel ziek worden, beter kunnen omgaan met stress en vaak fijnere en gezonde relaties hebben. Op naar die positieve mindset dus!

 Hieronder een paar tips om een positieve mindset te creëren: 

  1.     Omdenken: Wist jij dat je kan trainen om je negatieve gedachtes om te buigen naar positieve? Probeer vanaf nu elke keer als er een negatieve gedachte opkomt er een positieve gedachte van te maken. Dus bijvoorbeeld in plaats van “wat nou als het niet lukt?” zeg je “hoe gaaf zou het zijn als het wel lukt.” Op deze manier train je de hersenen om positiever naar dingen te kijken.

  1.     Leef in het nu: Veel zorgen van mensen zijn er, omdat ze te veel in het verleden blijven hangen of juist te ver naar de toekomst kijken. Probeer in het nu te leven want dat is het enige waar je controle over hebt.

  1.     Praat positief over anderen: Om je mind te trainen om positief te denken, is het ook belangrijk om positief te praten. Probeer roddelen te vermijden, dat voedt juist de negatieve gedachtes.

  1.     Positieve omgeving: Om positief in het leven te kunnen staan is het belangrijk dat je positieve mensen om je heen hebt. Dit komt omdat als andere mensen positief zijn je dit vaak gaat overnemen en andersom ook. Spreek wat vaker af met mensen waar je energie van krijgt en waar jij je goed bij voelt. Of help jouw vrienden aan een positieve mindset!

  1.     Schrijf op waar je dankbaar voor bent: Als jij merkt dat je negatieve gedachten hebt of veel loopt te klagen, is het goed om stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Je voelt je gelijk een stuk beter en je laat het negatieve even links liggen. Om de dag positief te beginnen zou het goed zijn om elke ochtend vijf dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.