Wat is persoonlijke groei?

Persoonlijke groei, het klinkt misschien een beetje zweverig en ingewikkeld. Niets is minder waar. Jezelf blijven ontwikkelen is super belangrijk, goed voor je en eigenlijk ook heel erg leuk.  Je hersenen kunnen zichzelf ontwikkelen. Dit houdt in dat de oude cellen in je hersenen dagelijks worden vervangen door nieuwe cellen. Doordat je dingen meemaakt en ervaringen opdoet, versterken deze nieuwe cellen. Doordat dit gebeurt, word je steeds sterker en vind er een enorme groei plaats. Eigenlijk zorgen dus vooral ervaringen ervoor dat je groeit, vooral als deze nieuw zijn en buiten je comfortzone liggen. Soms kan dat spannend of lastig lijken, maar dat is meer dan normaal. Zie het als een soort spierpijn. Eerst lijkt het oncomfortabel, maar het betekent dat je spieren groeien en vervolgens is het resultaat, het meer dan waard!   Wat mensen vaak blokkeert om zichzelf te ontwikkelen zijn negatieve gedachtes. Zinnen als “ik kan het toch niet” of “ik ben niet goed genoeg” spoken dan door je hoofd. Probeer in zo’n geval te leren zulke gedachten om te zetten naar positieve gedachtes. Ook dat is oefenen, maar oefening baart kunst!  Om persoonlijk te groeien is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van de persoon die je wilt zijn. Ga na wat je nog wil leren, proberen of wat je wilt verbeteren aan jezelf. Wees hierin niet te streng voor jezelf, maar geef het tijd. Je bent niet van de een op andere dag een ander persoon en gelukkig maar! Wanneer je een duidelijk beeld hebt, van wat je wilt bereiken, kun je daar wel stap voor stap naar toe werken.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag