Wat is mindfulness? En hoe doe je dat?

Mindfulness, kan soms een beetje zweverig en suf klinken Niets is minder waar! Het kan juist heel leuk en handig zijn! Het houdt eigenlijk in dat je leeft in het nu met je volle aandacht. Tegenwoordig is het soms lastig om in het nu te leven. Vaak hebben mensen veel aan hun hoofd en maken ze zich zorgen over de toekomst of dingen die zijn gebeurd in het verleden. Mindfulness kan helpen om je weer meer in het moment te laten leven, waardoor je je minder druk gaat maken. Het is dus helemaal niet zweverig, maar zet je met beide benen op de grond en leert je echt genieten!

 Mindfulness heeft veel voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, spanning, angst en piekeren. Hierdoor kan je weer meer genieten en ben je ook productiever. Daarnaast kan het ook je relaties verbeteren. Door ‘mindfull’ te leven zie je vaak meer nieuwe kansen omdat je bewuster bent van wat er gebeurt. 

 Het verschil tussen mindfulness en meditatie is dat je mindfulness altijd toepast, terwijl je voor meditatie echt een momentje neemt. Mindfulness is meer de manier waarop je dingen doet en met volle aandacht.

 Hieronder wat mindfulness tips:

  1.     Focus je op één ding tegelijk: Probeer niet van alles tegelijk te doen maar je echt te met één ding bezig te zijn en dat je volle aandacht te gunnen.

  1.     Stop met piekeren: Probeer niet na te denken over het verleden of de toekomst, maar probeer je echt te focussen op het nu. Nu is waar het gebeurt!

  1.     Let op je eten: Zorg ervoor dat je bij het eten ook echt alle aandacht legt op dat wat je eet. Ga dus niet ondertussen wat anders doen en laat die Netflix-serie even voor wat het is.

  1.     Slaap meer: Een goede nachtrust is essentieel dus probeer elke nacht voldoende te slapen.

  1.     Ga naar buiten: Door regelmatig te wandelen en even een frisse neus te halen kan je even ontspannen. Probeer je te focussen op de omgeving en echt aanwezig te zijn.

  1.     Leef rustiger: Plan niet 100 dingen op een dag in, maar leef wat rustiger. Op deze manier kan je ook de volle aandacht geven aan de dingen die je nu doet zonder dat al bezig te zijn met je volgende plan.

  1.     Doe je telefoon weg: De hele dag op je telefoon zitten is super slecht omdat je niet leeft in de echte wereld. Leg de telefoon daarom even weg en focus je op het nu. Misschien vallen je dingen op, die je normaal niet ziet!

  1.     Kijk minder naar televisie: Mensen krijgen al zoveel informatie binnen op een dag. Zet daarom de televisie een keer uit en lees bijvoorbeeld een goed boek.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag