Hoe kun je jezelf leren accepteren?

Zelfliefde begint bij het volledig accepteren van de leuke persoon die je bent. Voor veel mensen is het moeilijk om zichzelf te accepteren. Toch is zelfacceptatie belangrijk voor een gelukkig leven. Als je jezelf accepteert zit je lekker in je vel en kun je volledig jezelf zijn. Hieronder zijn een paar tips voor meer zelfacceptatie:

  1.     Leef in het nu: Accepteer dat je in het nu leeft en dat zorgen maken over de toekomst of het verleden geen zin heeft. Probeer je zorgen los te laten en alles te accepteren zoals het is.

  2.     Neem eigen verantwoordelijkheid: Accepteer dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachtes en je geluk. Je kan niet anderen de schuld geven van al je problemen. Ook kan je niet van een ander verwachten dat hij/zij weet wat jij denkt. Wees dus altijd duidelijk in wat je wil en wees je bewust van je eigen verantwoordelijkheid.

  1.     Hou van je lichaam: Het is belangrijk dat je houdt van je lichaam zoals het is. Ieder mens ziet er anders uit en dat maakt iedereen juist op zijn/haar eigen manier uniek. Accepteer je lichaam en zorg er goed voor want het is belangrijk om een gezond en goed werkend lichaam te hebben.

  1.     Accepteer dat iedereen een andere mening heeft: Het is belangrijk om te realiseren dat iedereen een eigen mening heeft en dat het oké is. Waak er wel voor dat een andermans mening te erg in jouw hoofd kruipt, waardoor je gaat twijfelen aan jezelf. Als je zelfverzekerd bent en jezelf volledig accepteert, kan je niet naar beneden gehaald worden door de mening van een ander.

  1.     Weet dat het oké is om fouten te maken: Probeer jezelf niet te straffen als je een keer een fout maakt. Fouten maken is menselijk en je leert er alleen maar van.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag