Body & Mind

Je Lichaam en hersenen zijn altijd met elkaar verbonden. Dit betekent dat je fysieke gezondheid veel invloed kan hebben op je mentale gezondheid en ook andersom. Daarom is het ontzettend belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Gezond eten en bewegen helpt bijvoorbeeld om je niet alleen fysiek, maar ook mentaal beter te voelen. Daarnaast is het dan ook voor je lichaam belangrijk dat je dingen doet die goed zijn voor je geest. Doe dingen waar jij je goed door voelt en pak op tijd je rust, wanneer dat nodig is. Nu je weet hoe belangrijk de connectie tussen mind en lichaam zijn voor je mentale en fysieke gezondheid, kun je daarop inspelen. Als jij je mentaal niet lekker in je vel zit, kun je dat verbeteren door te bewegen. Bij bewegen komt het stofje endorfine vrij. Endorfine geeft een heel fijn en gelukkig gevoel en wordt dan ook het ‘geluksstofje’ genoemd. Daarnaast zorgt beweging voor zelfvertrouwen en minder stress. Om je mind ‘fit’ te houden kun je  aan activiteiten als meditatie en mindfulness denken. Zorgen voor rust en regelmaat in je hoofd, heeft andersom dan ook weer goede effecten voor je lichaam. Een balans tussen body en mind is dan ook een echte boost voor je mentale gezondheid.  Dat je mentaal goed voelen belangrijk is, hebben we wel vaker gehoord. Maar weet je ook wat de voordelen daarvan zijn? Als jij je mentaal goed voelt zal je minder stress ervaren, gelukkiger zijn, productiever zijn en betere relaties hebben met anderen.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag