10 dingen die je nu kunt doen om voor jezelf te zorgen

Als je merkt dat het wat minder met ja gaat is het ontzettend belangrijk om even extra goed voor jezelf te zorgen. Hieronder staan 10  tips die je gemakkelijk op elk moment kunt gebruiken, om je weer beter te voelen: 

 1.     Praat over je gevoelens: Praten met iemand over hoe je je voelt kan je enorm helpen met je emoties. Je hoeft niet overal een antwoord op te krijgen, vaak kan een luisterend oor al enorm helpen.

 1.     Beweeg: Door te bewegen komt het geluk stofje endorfine vrij. Daarom is het belangrijk dat je elke dag minstens een half uur beweegt.

 1.     Eet gezond: Om je goed te voelen is gezonde voeding essentieel. Het is belangrijk dat je elke dag genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.
   
 1.     Hydrateer: Je moet elke dag minstens twee liter water binnenkrijgen. Als je vaak vergeet om water te drinken is het goed om altijd een waterflesje bij je te houden. Of bijvoorbeeld een glas water naast je bed te zetten, zodat je zodra je wakker bent alvast een glas water drinkt.

 1.     Zoek contact: Bel weer is een oude vriendin op of bel een familielid. Persoonlijk contact kan er altijd voor zorgen dat je je beter voelt.

 1.     Vraag om hulp: Wees niet bang om om hulp te vragen als je het nodig hebt. Het is heel normaal en kan je enorm helpen.
   
 1.     Pak je rust: Je mentale gezondheid staat op nummer een. Als je merkt dat alles je even teveel wordt is het goed om even een stapje terug te nemen en jezelf rust te gunnen.
   
 1.     Doe iets wat je leuk vindt: Als je merkt dat het slechter gaat met je mentale gezondheid is het een idee om iets te doen wat je leuk vindt. Vaak vergeten we in ons drukke leven tijd te nemen voor hobby’s en dingen waar we ons goed voor voelen. Dit is echter wel heel belangrijk om te blijven doen.

 1.     Help een ander: Door er voor iemand anders te zijn, kan je soms even aan wat anders denken. Het geeft een goed gevoel wanneer je iets voor een ander kunt doen. En je helpt er natuurlijk ook een ander mee.

 1. Praat lief tegen jezelf: Probeer tegen jezelf te praten, zoals je ook tegen een geliefde zou praten. Als je heel positief tegen jezelf praat ga je er ook in geloven. Ze zeggen niet voor niks “fake it, till you make it.”
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag