Heb jij een growth of fixed mindset?

Het leuke van het leven is dat je altijd kunt blijven groeien!

Sommige mensen zien ‘slim’ als iets wat aangeboren is. Bijvoorbeeld met een hoog iq of met een sporttalent. Deze mindset wordt ook wel fixed mindset genoemd. Dit is een meer beperkte mindset, waarbij je er niet vanuit gaat dat iemand kan groeien. 

Growth mindset is de mindset waarbij je juist gelooft dat iedereen zich kan ontwikkelen. Iemand die ergens nog niet heel goed in is, kan dat gaan oefenen, waardoor het uiteindelijk wel lukt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sport die je graag wilt leren of het ontwikkelen van je intelligentie. Als je een growth mindset hebt wil je je altijd ontwikkelen en kun je beter met tegenslagen omgaan.

Iedereen wordt in een andere omgeving geboren en niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Hoe tof is het dan om het gevoel te hebben dat je alles nog kunt bereiken!?

Ondanks dat de één misschien meer aanleg voor iets kan hebben, dan de ander, moet iedereen ergens beginnen. Een topsporter wordt niet als topsporter geboren, maar traint elke dag super hard om beter te worden. Ook een acteur wordt niet in één keer de allerbeste. Voor iedereen geldt simpelweg hetzelfde; ‘’Oefenen, oefenen, oefenen!

Van een fixed naar growth mindset, ga je natuurlijk niet zomaar. Realiseer je dat het niet altijd het één of het andere is, je kunt er natuurlijk altijd tussen in zitten. Ook om een positieve en growth mindset te krijgen, moet je oefenen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag