5 goede redenen om met jezelf op date te gaan

Zelfliefde is ontzettend belangrijk. Toch vergeten we vaak lief voor onszelf te zijn. We zijn geneigd ons geluk van een ander af te laten hangen. Heb je wel eens gehad dat je super veel zin had om iets te doen met iemand en die persoon afzegt, dus je vervolgens maar thuis blijft? Dan is het belangrijk om dit artikel te lezen, het is namelijk super goed om jezelf eens mee op date te nemen. Lees hier waarom jij jouw perfecte date partner bent:

  1.     Confidence boost: Iets alleen doen, is misschien een beetje buiten je comfortzone. Dat lijkt spannend, maar is juist super goed voor je. Buiten je comfortzone treden geeft je zelfverzekerdheid namelijk een boost.

 

  1.     Leer jezelf kennen: Door dingen alleen te doen, leer je te luisteren naar je intuïtie. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat je wilt en waar je behoefte aan hebt. Je hoeft niet naar andermans mening te luisteren en kan helemaal voor jezelf denken. Hierdoor leer je jezelf veel beter kennen. 

 

  1.     Alleen jouw mening telt: Het voordeel van dingen alleen doen, is vooral dat je geen rekening met anderen hoeft te houden. Je kunt lekker naar die ene film die jij graag wilt zien! En wanneer je behoefte hebt aan stilte, is er niemand die de oren van je hoofd af blijft praten of die door jouw favoriete scène heen praat. 

 

  1.     Me-time: Tijd met jezelf kan heel erg fijn zijn om al je gedachten op een rijtje te zetten en na te denken. Dit kan je rust geven aan je hoofd. 

 

  1.     Strong en independent: Als je altijd gewend bent om alleen dingen met anderen te doen, kan het fijn zijn om te leren hoe je het in je eentje leuk kan hebben. Hierdoor voel je je minder afhankelijk van anderen als je wat leuks wilt doen. Zo laat je je geluk, nooit van een ander afhangen!