10 tips om uit je comfort zone te stappen

Vaak is het lastig om uit je comfort zone te stappen, het heet natuurlijk niet voor niets je comfort zone. Je comfort zone is dan ook wat je gewend bent. Door je normale routine te doorbreken en nieuwe dingen uit te proberen groei je, leer je jezelf te ontwikkelen en krijg je ook meer zelfvertrouwen. Hier vind je 1o tips over wat je kunt doen, om uit je comfort zone te stappen.

  1. Living your dream: Wees nooit bang om groot te durven dromen. Dit doe je door doelen voor jezelf te stellen, waar je stap voor stap naar toe kan werken. Dit helpt je om je dromen uit te laten komen.

  2. Kom voor anderen op: Wees niet bang om je stem te laten horen als je iets ziet of hoort waar jij het niet mee eens bent. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een ander helpt, maar geeft ook je eigen zelfvertrouwen een boost.

  3. Probeer iets nieuws: Probeer je open te stellen voor nieuwe dingen. Door een nieuwe sport of activiteit uit te proberen, kom je er achter wat je wel en niet leuk vindt en leer je ook nog eens iets bij.

  4. Doe iets wat je eng vindt: Door dingen te doen die je spannend vindt kun jij je angsten overwinnen. Denk hierbij aan klimmen als je hoogtevrees hebt of ga in je eentje een reis maken. Dat is spannend, maar je leert jezelf enorm goed kennen. Je zal zien hoe trots je bent, wanneer je je angsten hebt overwonnen.

  5. Zoek contact met iemand die je lang niet gesproken hebt: Door contact op te zoeken met iemand die je lang niet gesproken hebt, kun je weer iemand beter leren kennen of zelfs nieuwe vrienden maken.

  6. Doe iets voor een ander: Het is altijd leuk om een ander blij te maken. Iets kleins kan al het verschil maken. Probeer bijvoorbeeld een keer vrijwilligerswerk. Dit kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door ouderen te helpen of bij een leuke stichting helpen.
  7. Stel vragen: Wees niet bang om vragen te stellen. Op deze manier blijf je bij leren. 

  8. Leer van je fouten: Wees niet bang om fouten te maken. Het is helemaal niet erg als je een keer een fout maakt. Houdt de mindset “van fouten leer je.”

  9. Neem een nieuwe taak op je: Sta eens open voor een nieuwe taak. Solliciteer bijvoorbeeld op een nieuwe baan of meld je aan voor de feestcommissie op je school. Op deze manier ontmoet je nieuwe mensen en probeer je iets nieuws.

  10. Ga bij een nieuwe groep: Probeer eens met andere mensen om te gaan, dan je normaal doet. Je kunt bijvoorbeeld bij een sportvereniging met nieuwe mensen sporten of je gaat op school een keer met andere mensen zitten.