9 tips om met moeilijke tijden om te gaan

Iedereen heeft wel eens last van een periode waar het wat minder goed gaat. Vooral nu in de tijd van corona is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en goed met mindere tijden om leert gaan. Hieronder 10 tips die je al guide kan gebruiken:

  1. Doe iets voor een ander: Iets voor een ander doen kan je even afleiden van je eigen problemen en daarnaast is bewezen dat je je zelf ook daadwerkelijk beter gaat voelen, wanneer je iets doet voor een ander.

  2. Blijf gezond: Zorg dat je een goede routine hebt waarin je gezond eet en veel sport. Sporten maakt namelijk het geluksstofje endorfine aan. Gezond eten is natuurlijk belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam. Daarnaast ga jij je beter voelen als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

  3. Wees dankbaar: Laat aan de mensen om je heen merken dat je ze waardeert en dat je ze dankbaar bent. Door te focussen op waar je dankbaar voor bent maak jij jezelf en andere blijer.

  4. Vraag om hulp: Het is normaal om soms hulp nodig te hebben. Wees niet bang om een ouder of vriend/vriendin om hulp te vragen. Op deze manier zul jij je ook minder alleen voelen.

  5. Laat je emoties zien: Het is goed voor je om je emoties te uiten. Als je het in je houdt, kropt het zich op en verwerk je jouw emoties niet goed.

  6. Leer je problemen beter op te lossen: Probeer in situaties niet alleen te kijken naar het probleem, maar ook te focussen op de oplossing. Kijk naar wat beter kan en probeer dingen stap voor stap op te lossen.

  7. Denk positief: Het kan lastig zijn om in moeilijke situaties positief te blijven denken maar het is wel ontzettend belangrijk. Probeer je roze bril op te zetten en het mooie in alles te ontdekken. Je zal zien dat als je positief blijft dingen makkelijker worden.

  8. Kijk naar je sterke punten: In plaats van in de valkuil te trappen en jezelf naar beneden te halen is het goed om naar je sterke kwaliteiten te kijken.

  9. Doe iets wat je leuk vindt: Dingen doen die je leuk vind zijn ontzettend belangrijk in wat lastigere periodes. Luister bijvoorbeeld naar je lievelingsmuziek, spreek met vrienden af, ga naar buiten enz.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Steun ons!

Wij kunnen jouw donatie goed gebruiken! Met jouw steun kunnen wij meer jongeren helpen. Alvast hartelijk dank!

Bedrag